Två dagar med fint väder och motorcykelåka.

 
I lördags var jag till Örebro för träningsdag med team Marinfritid. Först körde vi på en privat egengjord crossbana; Råby Raceway. Den var redigt häftig men jag hade det träligt, för det var halt och jag fick inte in nåt flyt. Men fick bra tips som jag tar med mig iallafall. Efter lunch åkte vi till Örebros crossbana. Har inte kört där sedan 2010, så det var kul. Banan var väldigt fin och mot slutet tog jag mig faktiskt rätt bra. Dock så vågar jag knappt hoppa något, men jag tog stora platån och det är jag nöjd med.
 
Idag blev det Prästtomta. Körde två varv på Stångebrobanan, men fy tusan så den såg ut. Så pappa satte upp ett gräsprov istället. Det kändes faktiskt riktigt bra där! Sedan blev det lite bakhjulsträning och följa John, härlig dag.

Bilder från extremenduron.

 
(Alla bilder är fotograferade och redigerade av mig.)

Extremenduro och träningsdag.

Stångebro
 
I lördags var jag på extremenduro-SM som gick i Hallsberg. Riktigt kul att se och fota, men till nästa år hoppas jag på damklass så jag kan köra! Efteråt åkte jag och pappa vidare till Enköping, för i söndags var det träningsdag med Elitgruppen. Tränare var Robert Grindberg och det blev en väldigt givande dag, trots att vi fick avsluta tidigare på grund av VÄRLDENS ösregn. Har nog aldrig varit med om så kraftigt regn förut...
Iallafall så var inriktingen fart och vi körde mycket på tid. Det kändes bra, för även om jag gjorde missar nästan hela tiden så fick jag ändå rätt bra tider.
 
Framöver är det lugnt med tävlingar. Nu blir det istället mycket fys samt att träna grunder och få upp mer fart.

Stångebroslaget.

 
Då var Stångebro avklarat för i år. Klockan 0940 i fredags startade jag i Dam motion tillsammans med alla veteraner. Jag fick en bra start och låg runt fjortonde totalt och trea i damklassen. Började jaga och körde upp mig riktigt bra. Tog mig om Ellinor och var snart i häcken på Sandra. Körde om henne också och drog sedan ifrån rejält. Vann med ungefär två minuter.
 
 
Klockan 1230 samma dag skulle min nästa start gått; U2 och T2. Men de hittade en granat (!!) på banan och var tvunga att dra om banan. Efter ett tag gick starten iallafall och jag var inte med så bra, men låg ändå tvåa i min klass. Började jaga Julia och kom ifatt henne ganska snabbt. Körde om och drog ifrån rejält. Vann med ett helt varv mer än tvåan och trean och med två varv mer än resten. Redigt nöjd!!
 
 
Igår (söndag) klockan 1000 gick staten för Elit/Junior/Senior och ungefär tre minuter efter för Dam elit. Det blev en redigt tuff och geggig tävling och jag pendlade mellan andra- och femteplats de två första varven. När sedan två förhandsfavoriter var tvugna att bryta låg jag på en stabil tredjeplats hela sista varvet. Det var riktigt jobbigt både psykiskt och fysiskt eftersom så fort man stressade upp sig, ramlade man. Jag var tvungen att köra lugnt och hela sista varvet satt jag och upprepade för mig själv; "sätt dig inte fast, kör smart, ta det lungt". Ändå kändes det som att jag ramlade nästan hela tiden och mina armar och ben var som spaghetti när jag gick i mål. Men jag var lika glad för det, en tredjeplats hade jag INTE förväntat mig, utan jag hade hoppats på inom topp tio bara. Så jag är så himla, himla, himla glad och nöjd. Hela helgen har varit fantastisk, så skönt att det äntligen gick min väg!!
 
STORT tack till alla som hejat och hjälpt mig i spåret, och ett speciellt tack till Isac Josefsson och hans kompis (Victor tror jag?), ni är fantastiska!! :)

Snart dags för Stångebroslaget.

SM, Norrahammar | foto: benkabus.se
 
I lördags var jag till Sviestad och tränade för sista gången innan Stångebro som körs nu i helgen (6-8/7). Körde, förutom ett långpass på endurospåret, också lite cross och det gick faktiskt bättre än förväntat. På Stångebro kommer jag att köra hela tre klasser. På fredagen blir det först Dam motion och sedan T2 (tjejer upp till 16) och på söndagen Dam elit. Oavsett väder kommer det nog bli väldigt tufft att köra, men ser ändå fram emot detta mycket.

RSS 2.0