Lite träning.

 
Att träna efter att ha varit förkyld hela veckan (och fortfarande känna av den) är väl inte det mest optimala, men det rullade faktiskt på väldigt bra ändå. Och som det är nu, med så lite snö som det är, så är verkligen all snöspårsträning värd mycket!

Vintercupen Töreboda.

Foton: Andreas Gustafsson, mamma, Per Larsson
 

I lördags var jag till Töreboda och körde andra deltävlingen i Vintercupen Östra Skaraborg. Banan var verkligen jättefin och fruktansvärt rolig. Dock hade jag stora problem med omkörningar då gubbarna inte flyttade på sig!!!! Tycker det är väldigt tråkigt att de inte kan visa hänsyn och gå åt sidan bara för att de vet att det är tjej som vill om...
 
Aja, banan var iallafall som nämnts väldigt rolig och det blev vinst med runt fyra minuter ner till tvåan och även en 35:e plats totalt av motionsklasserna!

Marin & Fritid-racet.

Vintercupen, Tibro
 
Igår var jag upp till Karlstad och körde Marin & Fritid-racet på Björbybanan. Kan tänka mig att denna bana nog är fin på sommaren men nu var den det inte. Mycket stenhällar, många djupa spår fyllda med massor vatten och stora isblock, rejäla cykelställshål och isspår som var för låga för att bara ligga på och gasa i men för höga för att kunna strunta i.
 
Så ja, det var tufft. Vi skulle köra fem varv och ett varv tog runt 20 minuter för mig. Vi var två anmälda i damklassen, jag och Amanda Elvin. De tre första varven gick faktiskt helt okej, det gick inte särskilt fort, men det rullade på och jag ramlade inte. Fjärde varvet började riktigt bra och jag fick in fint flyt, men sedan tappade jag koncentrationen, antagligen pga. trötthet, och då kom misstagen. Fick kast, inte stora men tillräckligt för att störa, satte mig fast, tappade "spårvalsögat" och lade mig en gång. Sista varvet kändes sådär, men hade med mig spårvalsögat iallafall så slapp fastkörningar och annat onödigt, dock fastnade jag på en berghäll och tappade drygt en minut.
 
När jag kom i mål kände jag mig bra mycket piggare än efter fjärde varvet så det verkar som jag måste äta mer eller nåt för att slippa dessa dippar, där jag blir helt trött och tappar fokus.
 
Det blev iallafall vinst i damklassen! En kul tävling och bra träning, synd bara att det inte var snöspår. 

RSS 2.0