Final SM Bergby

Foto: Thomas Nordström
 
Förra helgen (11/10) körde jag finalen av dam-SM i Bergby. Banan såg riktigt kul ut med gräsprov och crossliknande partier men det fanns också väldigt mycket knöligt med sten och rötter. Det kom även rejält med regn dagen innan men det tror jag bara var bra.
 
Jag hade en rolig dag och det mesta flöt på bra! Gjorde dock en rejäl krasch där jag fick hjulen i olika spår, flög över styret och landade på huvudet. Men jag klarade mig bra; blev lite yr och stel i nacken bara. Sanna Bergman körde skitbra och drog som satan på det långa och tuffa enduroprovet och var drygt en halvminut före där varje varv. På crossprovet var däremot jag snabbast de flesta varv. Dippade lite på slutet tyvärr och kände mig orkeslös, men det kanske inte är så konstigt så otränad som jag är... Slutade iallafall tvåa och det är jag väldigt nöjd med! 
 
 
Totalt efter fyra deltävlingar så blev det SM-silver för mig 2014!!! Är väldigt glad över det och skulle vilja tacka alla som hjälpt till, stöttat och hejat under året.

Final Ladies Cup Söderhamn

 
I lördags var det dags för finalen av enduro-SM. Jag var klar trea i Ladies Cup redan innan tävlingen och kunde varken ta mig högre eller tappa oavsett hur det gick. Men jag ville såklart köra ändå för att ta lite revansch från Hofors! Men veckan innan mådde jag rätt piss tyvärr. Alla dessa tävlingar där jag vecka efter vecka behövt ladda om och varit nervös i samband med sjukt mycket läxor och för lite sömn har visst tagit ut sin rätt och nu orkade inte min kropp mer, vilket gjorde att jag svimmade på onsdagen när jag var på gymmet. Efter det fick jag huvudvärk så fort min puls gick upp. Men det släppte lite till torsdagen och jag ville köra, så vi åkte upp till Söderhamn.
 
Banan bestod av fyra prov. Ett enduroprov som var sjukt sandigt, stalpigt och rotrigt. Ett crossprov som också det var jättesandigt och stalpigt, ett gräsprov som var dödsakul och ett till enduroprov som började lite extremaktigt med stora stenar och knöliga svängar med rullsten men sedan fortsatte till rolig skogsåka.
 
Fina foton av Thomas Nordström
 
När jag gick proven trodde jag att det skulle passa mig riktigt bra, men så blev det inte. Trodde inte att det skulle var så sandigt som det faktiskt blev och redan där, på första provet, sjönk jag lite mentalt när jag inte fick till körningen som jag ville. Sedan att transporten var sjukt knölig med äckligt mycket sten och en del rejäla stockar gjorde ju ingenting bättre. Första varvet gick lite halvdant och drog tyvärr på mig prick för att jag strulade till det på transporten.
 
Var riktigt besviken när jag kom till service men försökte rycka upp mig inför varv två så gott jag kunde. Då gick det lite bättre iallafall och jag kunde vinna två av proven! Tyvärr hade jag rejält med strul bland stenen på väg in till service då snabbare förare skulle köra om och långsammare förare var ivägen. Fick slita lite med cykeln och detta gjorde mig helt slut och gav huvudvärk och svimmningskänsla. Valde därför när jag till slut kom in till service igen att bryta, för kroppen säger uppebarligen ifrån just nu och då är det lika bra att lyssna på den.
 
Totalt i Ladies Cup i år blev det som sagt en tredjeplats. Mina deltävlingsresultat blev tre brutna (Uddevalla 2-dagars och denna), två vinster (Lunda och Kumla) samt en andra- och en tredjeplats (Hofors 2-dagars). Överlag är jag mycket nöjd med tanke på förutsättningarna!
 
Och nu är det bara att ladda om IGEN, för till helgen är det dags för finalen av dam-SM, där jag också ligger på en ganska stabil tredjeplats. Förhoppningsvis rycker kroppen upp sig om den får mer sömn och mer mat under veckan, det är vad jag hoppas på iallafall så jag kan avsluta säsongen på topp.

RSS 2.0