Östra Open

 
Nur är det äntligen 2015 och jag har hunnit med att köra tre deltävlingar av Östra Open!
 
Det är fösta gången jag kör Östra Open, och hittills har jag varit mycket nöjd med allt. Riktigt bra banor, som framförallt är mer enduroliknande än de hos till exempel Vintercupen, lagom många förare som dessutom flyttar på sig nästan direkt och prispengar! Det enda negativa är väl att vi har så himla långt till alla tävlingar....
 
foto: Thomas Nordström
 
Första racet gick på Rörken i Uppsala den 3/1. Fantastiskt fin och rolig bana! Tjejerna kör först tillsammans med motionsklasserna och ungdom och vi skulle köra fyra varv på en bana som tog runt 20 minuter för mig. Hade en del problem med köande och underarmskramp, men annars flöt det på väldigt bra. Slutade som segrare före Jessica Jönsson, som äntligen är tillbaka efter knäskada, ska bli kul att fightas med henne igen!
 
foto: Photographybyus.wordpress.com
 
Deltävling två gick i Östhammar den 10/1. Östhammar är en bana som jag verkligen tycker om, därför såg jag fram emot att få köra. Dock var banan betydligt knöligare än jag hade förväntat mig. Det gick sjukt snabbt men det var tight mellan träden och på många ställen bara ren is. Även en hel del sten, men där gick det faktiskt väldigt bra.  Även här tog ett varv drygt 20 minuter och även här blev det en del köande. Men sista varvet ryckte jag upp mig och kapade mer än 20 sekunder mot mina föregående varv. Blev vinst även här!
 
 
Tredje deltävlingen gick förra helgen (17/1) i Sala. Det var en riktigt slitig bana. Snöspår, knixigt, sten, rötter, rejäla surhål och så lite crossbana. Varvet tog runt 24-25 minuter och körningnen kändes rätt loj och trött. Men det var väldigt bra träning då det är sådant här som jag är som sämst på. Slutade tvåa efter Jessica Jönsson.
 
Nästa deltävling går den 31/1 på min värsta hatbana i Åsätra... Så det kan nog bli spännande:) Men innan dess ska jag köra Vintercupen i Tibro imorgon och på söndag är det dags för premiär av vår egen 24mx Vintercupen Östergötland på Sviestad!

RSS 2.0