SM Hofors

 

Den 13:e juni körde jag andra SM-deltävlingen som gick i Hofors. Uppladdningen var inte den bästa då jag tog studenten dagen innan vilket gjorde att jag kom upp sent och bara hann gå två av de fyra proven. Trots detta började dagen otroligt bra och jag var tvåa, etta, tvåa och etta på proven första varvet, vilket gjorde att jag ledde totalt inför varv två av tre. Tyvärr var det nu allt började gå åt fel håll. Banan var bland det hemskaste jag varit med om: det var extremt mycket sten ÖVERALLT. På transporterna och på två av proven. Hofors måste nog vara det stenigaste i hela Sverige (jag hörde att det är dit stenarna kommer när de dör…)!

 

 

 

Jag blev trött i huvudet, tappade fokus och gjorde några vurpor. Så där försvann min ledning på 10 sekunder ganska snabbt! Jag lyckades vinna flera prov efter det och tog faktiskt tillbaka ledningen med en sekund (!) men tappade den tyvärr lika fort efter extremprovet där jag strulade till det rejält och tappade över en minut. Till slut blev det en andraplats efter Amanda Elvin. Givetvis är jag nöjd med en andraplats, dock inte med min körning. I totalen ligger jag nu tvåa, en poäng efter Elvin. Nästa tävling går i Östhammar i augusti.


EM Kroatien

30-31 maj var det dags för deltävling två i EM-serien. Jag slutade överaskande på en tredjeplats båda dagarna och lyckades genom det bli tvåa totalt. Hela helgen gick överlag väldigt bra, cykeln och fjädringen från Kumlins suspension fungerade perfekt, det enda som inte riktigt hängde med var jag själv- på andra varvet under lördagen hade jag en rejäl dipp och kände mig totalt slut i kropp och huvud. Inför sista provet fick jag dock höra att jag låg fyra med sju sekunder upp till pallplats och då var det något som vaknade till liv igen- den där tredjeplatsen var min! Så jag gav verkligen ALLT jag hade och lyckades genom det ta tredjeplatsen.

 

Söndagen började mindre bra, hade åttonde tid på första provet. Det andra provet vann jag dock och klättrade därmed i resultatlistan. Hela dagen var det otroligt tight mellan tjejerna och slutresultatet blev en tredjeplats med ungefär två sekunder till andraplatsen och åtta sekunder ner till femteplatsen!  I totalen ligger jag just nu på en femteplats och nästa tävling går i Finland i augusti.


RSS 2.0