SM Falköping

 

I lördags var det dags för årets första SM-deltävling. Den gick i Falköping och arrangören hade fått till en väldigt fin och varierad bana. Vi skulle köra tre varv och ett varv var fyra prov: ett långt, snabbt enduroprov, ett lite kortare men betydligt tuffare, knöligare och halare enduroprov, ett lätt extremprov och ett halt cross/gräsprov.

 

 

Tävlingen gick inte riktigt som jag önskat. Jag hade problem med underarmskramp första varvet och gjorde alldeles för många vurpor de resterande varven. Men trots detta lyckades jag sätta topp tre-tider på alla prov utom ett och känner att jag helt klart har mer att ge.

Det blev en rolig men tuff dag och jag slutade på en tredjeplats efter Jessica Jönsson och Frida Östlund.


Mitt första EM!

 
15-16 april körde jag mitt första EM och det gick i Rieti i Italien. Jag var laddad men riktigt nervös. Tyvärr började det strula direkt: en tjej kanade ner i en ravin och jag och Martina Reimander drog upp henne. Detta gjorde tyvärr att vi fick 6 min tidsprick direkt. Sedan gick inte cykeln som den skulle. Den bluddrade och hade ingen kraft alls. Fick dock hjälp med detta i depån, men det blev aldrig helt bra så hela helgen hade inte cykeln ordentligt med kraft och den böade när man kom upp i bergen.
 
Det var ovant med underlaget och jag litade inte på fästet, men överlag gick ändå proven helt okej. Under lördagen satte jag fjärde till sjätte bästa tid på alla prov. I totalen slutade jag dock 8:a pga tidspricken.... Men utan den hade jag varit 5:a! Det känns ändå bra. Även fjädringen kändes jättebra, litar på cykeln på ett helt annat sätt efter att Kumlins suspension hjälpt mig med den.
 
Under söndagen ökade de på transporten så vi åkte ÄNNU högre upp i bergen, det låg till och med snö på marken! Grymt häftigt men läskigt, man åkte på smala smala stigar med sjuka stup precis bredvid sig...
Även under söndagen drog jag tyvärr på mig prick. Hade problem i en rejäl backe på transporten första varvet, men de andra varven tog jag mig förbi utan problem. Söndagen slutade jag 9:a.
 
Har väldigt blandade känslor om tävlingen. Med tanke på att det var min första internationella tävling så är jag nöjd, men samtidigt känner jag ju såhär i efterhand att det finns så mycket jag kunde ha gjort annorlunda och bättre. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok. 
 
Allt är iallafall fixat nu så att jag kommer åka till Kroatien och köra deltävling 2 i EM 30-31 maj. Det ska bli riktigt kul och förhoppningsvis kan jag ta lite revansch!!

RSS 2.0