Bra helg.

SM, Prästtomta, foto: benkabus.se
 
Igår var jag till en privatbana i Norsholm och tränade. Det var en skitskojig bana som passade mig bra; smalt, kleggigt, backigt, småhalt och lite rotrigt. Det flöt på bra och jag hade redigt kul trots att jag trodde jag skulle dö av andnöd på grund av en dumdumdum förkylning.
 
Idag blev det istället Laxå för att träna fart och stalp. Rullade på fint idag med (trots andnöd....) och även fast jag inte får till det helt i stalpen så går det ändå bättre och bättre. Jag är iallafall väldans nöjd med denna helgen.
 
Framöver är det väldigt lugnt med tävlingar, nästa blir lagtävlingen Älgjakten som går i Hallsberg 20 oktober. Jag ska köra tillsammans med klubbkompisen Julia Österberg och det ser jag fram emot mycket!

Ränneslättsloppet.

 
Jahaja, Ränneslätt gick verkligen inte som förväntat...
Mitt mål var att komma topp fem och det började riktigt bra då jag och Emmily Smalsjö drog ifrån dem andra nästan direkt. Jag ledde men blev stressad av att ha Emmily i bakhjulet så jag släppte om henne, har alltid kört bättre när jag fått jaga. Det kändes helt okej. Emmily drog ifrån där det var stalpigt och crosslikt, men jag tog in det när det blev mer knixigt och enduroaktigt.
 
En bit innan Berget kom vi på en stenig, lätt stalpig raksträcka och jag drog på rejält och kör rakt på en stor lös sten. Får världens kast och far rätt in i ett träd, lyckligtvis lyckadas jag styra undan så bara vänstersidan av styret träffar, men det blir en hård smäll och när jag lyfter upp cykeln ser jag att hela vänstra sidan av styret "skalats" av. Gummihandtaget saknas, kopplingen och handskyddet har gått av i fästet och hänger bara i sladdarna och tut-/stänga av-/lamp-/blinkersknappen sitter allra längst ut på styret. Jag blev så ledsen och arg och besviken att jag bara skrek rakt ut. När sedan de andra tjejerna till slut  kom och jag insåg vilket långt försprång jag och Emmily hade fått bara efter knappt ett halvt varv blev jag ännu argare eftersom jag antagligen kommit etta eller tvåa om jag inte kraschat. Fick igång cykeln trots att jag inte hade någon koppling och kom iväg efter ett tag. Hela vägen till Berget satt jag och svor för mig själv, var så HIMLANS arg. Väl där hjälpte två LMS:are och några funktionärer mig att sätta fast kopplingen igen med några buntband. Tusen tack för det må jag säga. Jag lyckades lugna ner mig lite grann iallafall och fortsatte köra. Men låg nu mitt i smeten av alla jobbiga och söliga motionärer och fick bara mer och mer ont i vänsterhanden eftersom jag inte hade något handtag. Körde ett varv till men gick sedan in i depån och valde att bryta.
 
 
Fy farao vad jag var besviken (och det är jag fortfarande) men på söndagen fick jag lite revansch iallafall då jag vann 125cc girls 12-16 år. Var dock inte vidare peppad inför det racet och gjorde en riktigt usel start. Körde upp mig i ledning men det gick stelt och hackigt och fick inte in nåt flyt alls. MÅSTE träna mer på att köra i stalp!!!
 
(Alla bilder är från söndagen och de är fotade av per-larsson.se samt benkabus.se)

Min första Ladies Cup.

foton: benkabus.se, per-larsson.se, mamma
 
Igår (söndag) körde jag min allra första Ladies Cup. Förutom stelhet i fingrar och underarmar så kände jag mig väldigt pigg och jag var riktigt taggad för att försöka göra en lika bra tävling som jag gjorde i förrgår!
Vi körde samma prov som på SM:et, men transporterna var förlängda och det var även körtiden, då vi skulle köra två prov till.
 
Efter SP1, crossprovet, var jag tvåa, 27 hundradelar bakom Jessica. På extremen hade jag problem med en berghäll och tappade rätt mycket men låg fortfarande tvåa. SP3, enduron, var så himla himla rolig och det gick skitbra! Var över 40 sekunder snabbare än Jessica och ledde nu med två sekunder! På gräsprovet gick dock Jessica upp i ledning igen.
 
Andra varvet började inget bra alls då jag kom snett i ett spår på crossen och ramlade ner i ett dike. Tappade över en minut på det tyvärr... Oturen fortsatte dessvärre på extremen när jag hängde mig på en stock och bara inte fick loss cykeln, fattar fortfarande inte vad tusan som hände. Men på det tappade jag drygt två och en halv minut och Sanna Bergman gick om mig. Så nu låg jag trea med 28 sekunder upp till andraplatsen. Men det var ju dags för mitt favoritprov nu; enduron. Och ja, jag sattte bästa tid (var drygt tre sekunder före Jessica) och tog tillbaka andraplatsen igen!
På gräsprovet var det väldigt djupa spår men det gick okej ändå och det gjorde det även på crossen. På sista provet, extremen, satte jag bästa tid igen och tog in sex sekunder på Jessica men det gjorde ingen skillnad alls då hon vann med över 4 minuter ändå. Grattis och bra kört, Jessica!
 
Även igår hjälpte allt hejande och stöttande väldigt mycket, så tack tack tack.

PERFEKT avslutning på SM-säsongen.


I lördags kördes den sjätte och sista deltävlingen av SM-D. Den avgjordes på Prästtomta och det kunde inte ha gått bättre!!!! 
Banan bestod av fyra prov; ett crossprov, ett naturligt extremprov, ett långt enduroprov samt ett gräsprov. Vi skulle köra två hela varv.
 
Det började väldigt bra då jag hade andra bästa tid på crossprovet, bara tio hundradelar bakom Jessica Jönsson. Och det trots att brallorna hängde nedanför arslet hela provet då spännet gått upp, haha. En längre transport till extremen där det gick rätt dåligt men låg fortfarande tvåa. Sedan var det service och så iväg på det långa enduroprovet som var så galet roligt! Satte bästa tid där; var drygt 22 sekunder före Jessica och gick även upp i ledning!! På gräsprovet gick det helt okej och jag hade andra tid, bara hundradelar bakom Jessica. Ut på en längre transport igen och sedan service. Andra varvet började bra då jag var snabbast på crossprovet, men på extremen och enduron tog Jessica in mycket tid och inför det sista provet ledde jag med runt fem sekunder bara. Dock kändes det provet riktigt bra fram tills näst sista kurvan då jag lade mig! Så himlans klantigt!
 
Jag var helt säker på att jag tappat vinsten men när jag hörde att jag vunnit med ungefär två sekunder.... Aaaa, det var inte klokt vad glad jag blev!!!!!!! En sådan fantastisk känsla som fortfarande sitter i!
 
Tack så JÄTTEMYCKET för all hjälp och allt stöd och hejande ute i spåret, det hjälper och peppar så himla mycket!
 
Totalt i SM-D blev det en fjärdeplats vilket jag är helt okej nöjd med. Eftersom jag kom femma förra året så var mitt mål att förbättra mig, och det har jag ju lyckats med! Men inför nästa år siktar jag ännu högre, nog för att det kommer bli ruggigt tufft, men efter en femte- och en fjärdeplats är det klart att jag vill ta en total tredjeplats eller bättre nästa år ;)

RSS 2.0