Ladies Cup Kumla

foto: Thomas Nordström
 
Igår var det dags för enduro-SM igen. Denna gång i Hallsberg/Kumla. Banan bestod av tre prov: ett fint men sjukt snabbt och sandigt crossprov, ett kåsaliknande enduroprov som var riktigt knöligt samt ett svinkul stubbåkersprov. Ladies cup skulle köra tre varv, alltså nio prov.
 
Jag var riktigt peppad men sjukt nervös innan start. Jag kände på mig att det kunde gå bra och att banan kunde passa mig men var lite orolig för att sätta mig fast på enduroprovet och för att få problem på en av transporterna som jag hört skulle vara tuff. Men det flöt på väldigt bra under dagen faktiskt! Tvåa på första provet men efter andra provet tog jag över ledningen och ledde sedan racet ut!
 
 
Hade det dock lite struligt på den där transporten jag oroade mig för, kände av knät lite grann och skulle nog behöva bli lite mer vältränad,men det är ju sånt man kan träna och annars kändes det grymt. Framförallt var det helt sjukt kul att dra på stubbåkern!! Känns även riktigt skönt att jag håller en sådan hög lägstanivå. Ligger runt 80-90% av fullfart bara, behöver aldrig ta några chansningar och ändå lyckas jag vinna! Helt otroligt skönt!!
 
 

SM Botkyrka

 
Den 24:e augusti var det dags för deltävling 2 i SM-serien för oss tjejer. Den gick i Botkyrka på en stenig och rätt knölig bana utan några transporter. Innan start och under första varvet (av 5) kom det ganska rejält med regn och detta gjorde att jag deppade ihop lite tyvärr. Tycker inte om sten och rötter när det är torrt, men hatar det när det är blött och halt också...
 
Så under första varvets tre prov tappade jag ungefär 56 sekunder på ledande Emmily Smalsjö och låg frya. Inför varv två kom solen fram och det gjorde att jag ryckte upp mig rejält. Resten av tävlingen hade jag inte sämre än tredje tid på något prov och vann även fyra prov! Slutade trea med drygt 58 sekunder upp till vinnaren som var Emmily. Under fyra varv (12 sp) tappade jag alltså bara 2 sekunder, så kan ju säga att om jag inte klantat mig så dant på första varvet hade jag nog kunnat vinna. Men jag är ändå nöjd med min tredjeplats och framförallt över att jag körde så pass bra på en bana som jag inte alls tyckte om och som inte alls passade mig!
 
Just nu ligger jag även trea totalt i SM!!

Ladies Cup Östhammar

 
I helgen var det dags för Ladies Cup i Östhammar. Banan bestod av tre riktigt fina prov. Ett crossprov som började i skogen med stalp, lite sten och bök och sedan avslutades på ett svinkul gräsgärde, ett kort och ganska enkelt extremprov samt ett ruggigt fint och flytande men ändå stalpigt och lite svårkört enduroprov.
 
Uppladdningen hade inte varit den bästa tyvärr, jag  hade satt i foten söndagen innan så knät var irriterat och dåligt igen... Men efter pepptalk med min sjukgymnast så bestämde jag mig för att köra och bara skita i det där jävla knät. Detta visade sig vara en riktigt bra strategi för efter 10 prov stod jag som segrare!!!!!
 
 
 Är så sinnesjukt glad över att jag äntligen fick visa vad jag faktiskt går för. Hela dagen flöt på väldigt bra och proven passade verkligen mig. Jag orkade hela proven och hade huvudet med mig hela tiden. Behövde aldrig chansa eller ta onödiga risker, utan kände mig väldigt säker och stabil. Enda problemet var att jag mot slutet av racet fick som kramp i handen så jag kunde inte röra kopplingsfingret, det var riktigt läskigt och kändes nästan som jag blivit förlamad. Gissar att det hände på gund av att jag fick i mig för lite mat och dricka under dagen. 
 
Men nu blickar jag framåt för redan nu i helgen är det dags för nästa SM-deltävling i Botkyrka och förhoppningsvis kan jag göra en lika bra tävling där!
 
Väldigt fina bilder tagna av photographybyus.wordpress.com

RSS 2.0